Data: 2007-08-31 09:48:44
Temat: Re: Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
Od: G...@S...Janoszka.pl (Grzegorz Janoszka)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 30 Aug 2007 21:55:09 +0200 I had a dream that Jacek Ostaszewski
<p...@o...pl> wrote:
>> Może za dużo drożdży? Chleb się może zapadać z różnych przyczyn. A w ogóle
>> rośnie przed tym padnięciem? Bardzo?
>Rośnie intensywnie, potem - klapa. Zostaje na ściankach i wypieka się
>korona, taka na 3, czasem nawet 4 cm. A chleb - mieszanka gotowa,
>niemiecka, zawsze wychodziła. Zawsze w innej maszynie...
>JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!
Typowe, też tak kiedyś miałem. Kiedyś, gdy wytrząsałem chleb z foremki,
to mi wyleciała taka mokra klucha ze środka :)
Daj mniej drożdży albo mniej cukru albo nie podgrzewaj składników albo
mniej płynów.
--
Grzegorz Janoszka
|