Data: 2007-08-31 08:13:34
Temat: Re: Maszyna do pieczenia chleba + chleb pieniński
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"(Na)Leśnik" <n...@n...lubi.spamu.pl> wrote in message
news:fb8gjg$p1k$2@news.onet.pl...
> Grzegorz Janoszka pisze:
>
> >
> > Może za dużo drożdży? Chleb się może zapadać z różnych przyczyn. A w
ogóle
> > rośnie przed tym padnięciem? Bardzo?
> >
> U mnie rośnie... hmm... normalnie. Dopiero pod sam koniec pieczenia góra
> zapada się do środka. Po wyjęciu górna część chleba przypomina literę "u".
W instrukcjach są pokazane wady i opis czym spowodowane.
Z mojej receptury nie zapadają się.
Prawdopodobnie za dużo drożdży lub wody lub cukru, za mało lub brak soli .
|