Data: 2010-10-06 18:18:10
Temat: Re: Menu swojskiej restauracji
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-10-06 20:10, Bożena pisze:
> "medea"<x...@p...fm> wrote in message
> news:4cac41dc$0$21010$65785112@news.neostrada.pl...
> |W dniu 2010-10-06 10:57, Bożena pisze:
> |> czarnieje", lepiej zaparzaj starte ziemniaki mlekiem (metoda litewska,
> ale
> |> znana też w innych krajach "ziemniaczanych")
> |
> | To mnie zaciekawiło. W jaki sposób zaparzyć starte ziemniaki mlekiem?
>
> Ścierasz ziemniaki i odciskasz sok (można użyć sokowirówki), dodajesz
> skrobię z soku do ziemniaków i zaparzasz goracym mlekiem, a dalej już
> normalnie.
No właśnie o to zaparzanie pytam - dolewam wrzącego mleka? I co potem?
Odlewam?
Ewa
|