Data: 2020-07-16 23:35:36
Temat: Re: Mrożenie drożdży
Od: Akarm <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2020-07-15 o 17:58, 4...@g...com pisze:
> Po co Ci drożdże do chleba? Całkowicie zbędna rzecz. Żeby zrobić chleb podstawowy
potrzebna jest woda, mąka i sól. Drożdże to do ciasta drożdżowego a nie do chleba.
>
Drożdże są od spulchniania ciasta.
Chleb na samym zakwasie wyrastał zbyt długo, był za kwaśny. Dodatek
drożdży powoduje, że już po 2 godzinach od wymieszania ciasto idzie do
pieca, i dzięki temu chleb już daje się zjeść ze smakiem, bez objawów
nadkwasoty. ;)
--
- Akarm
Nie trawię chamstwa, nieuctwa, bydła wszelakiego
|