Data: 2004-02-03 14:19:28
Temat: Re: Nacieranie - i do lodówki?
Od: "Ewa (siostra Ani) " <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qwax a écrit :
> Spojrzałem na zapodany przepis na żeberka w kiszonej
> kapuście i przeczytałem:
>
> [cyt]
> Zeberka po umyciu należy natrzeć solą, pieprzem, przyprawami
> i odstawić do lodówki na czas jakiś... z godzinka chociaż by
> było dobrze.
> [/cyt.]
>
> I tu moja dusza chemiczna zawyła:
> Dlaczego wstawiać do lodówki! - rozumiem jeszcze na czas
> dłuższy (3 dni) ale na godzinę!!!
> Przecież szybkość dyfuzji (odpowiedzialna za przechodzenie
> smaku do środka mięska) zależy od temperatury?
Nie jestem chemikiem ale mam podobne watpliwosci kiedy czytam ze cos
zamarynowanego trzeba wstawic do lodowki. Te same watpliwosci dotycza
"wtawiania de lodowki zeby sie przegryzlo"
Ewcia
|