Data: 2012-09-21 20:48:13
Temat: Re: No, to co u Was dzisiaj na stole?
Od: Aicha <b...@t...ja>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-09-21 11:03, krys pisze:
>> Ja tam sobie sama robię, taki ślunski. Z tego, co zapomnę w lodówce ;)))
>
> Daj przepis, please! Mój TŻ smaki dzieciństwa wspomina, sam próbował robić
> metodą prób i błędów, ale nie daje rady.
Serek biały nie pierwszej świeżości, taki lekko skwaśniały rozgniatam
widelcem w miseczce, kładę na deseczce (którą mam specjalnie do
odgrzewania rano chleba zamocowaną na kaloryferze), lekko solę i
przykrywam talerzykiem. Kiedy już konsystencja zrobi się bardziej
hmmm... ruchliwa ;) a zapach lekko zabójczy, wybieram toto na patelnię,
dodaję kminku i podsmażam.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
|