Data: 2009-01-29 23:24:16
Temat: Re: No to ryba...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 29 Jan 2009 22:22:09 +0100, medea napisał(a):
> Może podpowiedzą ci, co jedzą ryby na co dzień dla przyjemności, albo
> ci, którzy jeść kiedyś musieli z racji okoliczności, odrywając się teraz
> od czerwonego tatara. :)
>
> Mam mrożone filety z łososia (takie w kostkach) i chcę je zapiec w sosie
> szpinakowo-śmietanowym, podobnie jak reklamują w "Pomyśle na....".
> Wolałabym uniknąć torebkowego sosu. Czy sama śmietana zbełtana z
> rozmrożonym szpinakiem i przyprawiona da przyzwoity efekt? Poproszę o
> jakieś sugestie co do przypraw albo wykonania.
Nienie nie, nie sama. Dodaj łyżeczkę "przyprawy do ryb" oraz starty ser
żółty, jakiś łagodny, miękki. A jeśli nie lubisz tego posmaku, to
mozarellę.
|