Data: 2009-01-29 23:25:21
Temat: Re: No to ryba...
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 30 Jan 2009 00:24:16 +0100, Ikselka napisał(a):
> Dnia Thu, 29 Jan 2009 22:22:09 +0100, medea napisał(a):
>
>> Może podpowiedzą ci, co jedzą ryby na co dzień dla przyjemności, albo
>> ci, którzy jeść kiedyś musieli z racji okoliczności, odrywając się teraz
>> od czerwonego tatara. :)
>>
>> Mam mrożone filety z łososia (takie w kostkach) i chcę je zapiec w sosie
>> szpinakowo-śmietanowym, podobnie jak reklamują w "Pomyśle na....".
>> Wolałabym uniknąć torebkowego sosu. Czy sama śmietana zbełtana z
>> rozmrożonym szpinakiem i przyprawiona da przyzwoity efekt? Poproszę o
>> jakieś sugestie co do przypraw albo wykonania.
>
> Nienie nie, nie sama. Dodaj łyżeczkę "przyprawy do ryb" oraz starty ser
> żółty, jakiś łagodny, miękki. A jeśli nie lubisz tego posmaku, to
> mozarellę.
I biały pieprz.
I trochę czosnku... troszeczkę, koniecznie. Może być granulowany.
|