Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin3!goblin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrad
a.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Subject: Re: Normy ważenia/pakowania w handlu detalicznym
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <nav6c1$nuc$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<navvqv$nun$1@dont-email.me>
<56d405fa$0$22832$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl> <nb1civ$6p6$1@dont-email.me>
<56d44eb9$0$22831$65785112@news.neostrada.pl>
<nb42mg$881$1@dont-email.me>
<e...@g...com>
<nbbuk3$2na$1@dont-email.me> <s...@f...lasek.waw.pl>
<nbd8qa$cl4$1@dont-email.me> <56daa0a4$0$655$65785112@news.neostrada.pl>
<nbejsd$mlq$1@dont-email.me> <56dd3f12$0$653$65785112@news.neostrada.pl>
<jtcxjtp1dte0.1grewimg0o9rv$.dlg@40tude.net> <nbkhul$fua$1@dont-email.me>
Date: Mon, 7 Mar 2016 22:28:45 +0100
Message-ID: <1...@4...net>
Lines: 52
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 79.185.229.31
X-Trace: 1457386128 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 22836 79.185.229.31:8667
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:370268
Ukryj nagłówki

Dnia Mon, 7 Mar 2016 12:43:25 -0600, Pszemol napisał(a):

> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:jtcxjtp1dte0.1grewimg0o9rv$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Mon, 07 Mar 2016 09:42:56 +0100, krys napisał(a):
>>
>>> Pszemol wrote:
>>>
>>>> "FEniks" <x...@p...fm> wrote in message
>>>> news:56daa0a4$0$655$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> W dniu 05.03.2016 o 01:24, Pszemol pisze:
>>>>>> "Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
>>>>>> news:slrnndj1rb.l8r.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>> Dopasowane jest wyłącznie do tego, ile klient lubi zapłacić. Ci co
>>>>>>> lubią płacić dychę, dostają pół na pół z wodą, zrobioną z tego, co
>>>>>>> ta za dwie dychy.
>>>>>>
>>>>>> Nie sądzę :-) Robiłeś badania? Opisz je... chętnie się zapoznam.
>>>>>
>>>>> Nie trzeba robić wielkich badań. Wystarczy zaobserwować, co się dzieje,
>>>>> kiedy w supermarketach zrobią promocję na jakąkolwiek szynkę, np. za
>>>>> 9,99zł. Chociaż podobno Polacy zaczynają coraz większą uwagę zwracać
>>>>> na jakość zamiast na cenę.
>>>>
>>>> Chodzi o badania zawartości wody w takiej za 10zł/kg w porównaniu
>>>> do takiej za 30zł/kg. Postawiłbym śmiało tezę, że nie różnią się
>>>> zawartością wody w mięsie 3x.
>>>
>>> Wystarczy zamrozić i porównać kałuże po rozmrożeniu.
>>
>> Swietny sposób :-D
>
> Nie taki dobry, bo wymaga on zakupu - znasz sposób aby sprawdzić
> to PRZED wydaniem kasy na coś, co może się okazać tylko do wywalenia?

Ewa zna - bowiem jak niedawno napisała, rozpoznaje PRZED kupnem, czy np
takie buraki mają wewnątrz miąższu czarne korkowate obszary i... nie kupuje
takich. No istny rentgen w oczach :-))

A tak serio - tak, znam sposób, ale trudno go będzie opisać: po prostu
przyglądam się każdej wędlinie dosyć długo, zanim ją kupię, skoro już muszę
- czyli patrzę, czy jej przekrojona powierzchnia ma ślady od nastrzyku
(takie owalne drobniutkie szczelinki) oraz czy pod naciskiem noża w sklepie
wypływa kroplami płyn lub choćby nagle podejrzanie zwiększa się połysk
przekrojonej powierzchni, a także czy powierzchnia przekrojonej szynki jest
prawidłowa, tj musi być widoczny rysunek (poprzeczny lub podłużny i
wyraźny) włókien mięśniowych. Zdarzało się oczywiście, że nie miałam
warunków do obserwacji lub zwyczajnie zapominałam o niej, mając głowę
zajętą czym innym - wtedy z reguły zakup był wadliwy... Pośrednio więc
znaczy to, że jeśli uważnie obserwuję, to się z reguły nie mylę.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
07.03 Ikselka
07.03 Ikselka
07.03 Ikselka
07.03 FEniks
07.03 FEniks
07.03 Ikselka
08.03 Pszemol
08.03 Pszemol
08.03 Pszemol
08.03 Pszemol
08.03 FEniks
08.03 FEniks
08.03 FEniks
08.03 krys
08.03 krys
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"