Data: 2004-10-26 15:36:58
Temat: Re: O pizzy jeszcze... hint technologiczny
Od: "eM eL" <b...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
I.P. <i...@g...de> napisał(a):
> Dobry pomysl, o cegle pisalam(wlasciwie to jest taki kamien, ktory mozna do
> tego celu kupic), ale nie stosuje, bo rozgrzanie tego kamienia jest dosc
> kosztowne, aby potem wykorzystac tylko do jednej, lub dwoch sztuk pizzy.
???
Wklada sie ow "pizza stone" do piekarnika, wlacza podgrzewanie i kamien jest
wystarczajaco goracy gdy piekarnik sie rozgrzeje do wymaganej temperatury.
Klopot w tym, ze taki kamien - jesli dobry - jest drogi i wymaga albo
ciaglego uzywania albo pokrywania oliwa, etc. przed skladowaniem.
Inna metoda jest uzycie podwojnej blachy do pieczenia z warstwa powietrza
pomiedzy sciankami. Rozgrzewa sie rowno, szybko i znakomicie utrzymuje
temperature bez przypalania pizzy.
--
><eM eL><Washington, D.C.><
><There's no place like 127.0.0.1><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|