Data: 2004-10-26 17:38:06
Temat: Re: O pizzy jeszcze... hint technologiczny
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Wklada sie ow "pizza stone" do piekarnika, wlacza podgrzewanie i kamien
jest
> wystarczajaco goracy gdy piekarnik sie rozgrzeje do wymaganej temperatury.
Jest Ci to wiadome z praktyki, bo wlasnie w programie tel., gdzie pokazywano
takie pieczenie pizzy, powiedziane bylo o wysokich kosztach nagrzania
> Klopot w tym, ze taki kamien - jesli dobry - jest drogi i wymaga albo
> ciaglego uzywania albo pokrywania oliwa, etc. przed skladowaniem.
zgadza sie, ale bardziej zrazily mnie koszta pradu,
> Inna metoda jest uzycie podwojnej blachy do pieczenia z warstwa powietrza
> pomiedzy sciankami. Rozgrzewa sie rowno, szybko i znakomicie utrzymuje
> temperature bez przypalania pizzy.
A daje taki efekt jak pieczenie na kamieniu?
Ilona
> ><eM eL><Washington, D.C.><
> ><There's no place like 127.0.0.1><
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl ->
http://www.gazeta.pl/usenet/
|