Data: 2003-07-28 11:46:17
Temat: Re: OT. Nazewnictwo kulinarne
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marek Bieniek" <m...@p...wytnij.onet.pl> napisał w
wiadomości news:pu5yfb4vjw19.dlg@always.coca.cola...
> Zasadniczo o czymś takim, co składa się ze zmasakrowanego lodu i czegoś
> owocowego mówiło się kiedyś 'sorbet', a nie śnieg (ani 'błoto
> pośniegowe'). Ale może ja się nie znam.
W sorbecie to zdaje sie sa jeszcze inne skladniki, bialko jajka i moze cos
jeszcze? Ja rozumiem ze to bloto posniegowe jest bardziej plynne niz sorbet,
mam racje?
--
Pozdrawiam,
Ania
Jak mozna krotko opisac, co to jest pyszny smak dobrych potraw? To kaloria!
/Garfield/
|