Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Odp: Lasagne, Risotto
Date: Mon, 09 Jun 2003 12:15:25 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 43
Message-ID: <bc1mb8$olj$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <bbuosl$1i0$1@atlantis.news.tpi.pl>
<5...@n...onet.pl>
<bc1j3l$4ej$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: vl86.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1055153321 25267 80.50.131.86 (9 Jun 2003 10:08:41 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 9 Jun 2003 10:08:41 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; PL; rv:1.3.1) Gecko/20030425
X-Accept-Language: pl, en-us, en
In-Reply-To: <bc1j3l$4ej$1@atlantis.news.tpi.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159293
Ukryj nagłówki
Użytkownik Tango napisał:
> Witam
>
> Niezmiernie gorąco dziękuje za informację. Risotto robię zgodnie z włoskimi
> zasadami (oczywiście czosnek i cebula na oliwie i dalej jak Pan pisał z tym
> że zamiast bulionu daje rosół z kurczaka, wino półwytrawne czerwone lub
> białe).
>
> Widze że Pan jest zorientowany. Chciałbym trochę urozmaicić risotto
> podstawowe. Dodaje kawałki piersi z kurczaka i czerwoną paprykę. Mam
> pytanie. Czy czerwona papryka nie jest trochę za słodka do risotto? Jakie
> warzywa by Pan widział?
>
> Mam obawy, że lasagne w środku może być chłodne. Co Pan na to?
>
> Pozdrawiam
>
> Tango
>
>
>
Ja nie Pan ino Pani ;-)
Pierwsza prosba tnij troche posty.
Dwa risotto wloskie to mi sie przedewszystkim kojarzy z zielonym
groszkiem ale nie konserwowym tylko swiezym badz mrozonym. Do tego
cukinia, pomidory, papryka jest ok, baklazany, pieczarki, piersi
kurczaka, marchewka, pietruszka moze byc. Dowolnie zonglowane - pycha
ale zawsze groszek.
A co do lasagni, popieram woka, letnia lasagna jest pyszna, jesli nie
chcesz zeby byla zimna w srodku to zagrzej mocniej ale nie podawaj od
razu. Jesli dysponujesz mikrofala to nic prostszego lub nagrzany piekarnik.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
|