Data: 2003-06-09 10:15:25
Temat: Re: Odp: Lasagne, Risotto
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Tango napisał:
> Witam
>
> Niezmiernie gorąco dziękuje za informację. Risotto robię zgodnie z włoskimi
> zasadami (oczywiście czosnek i cebula na oliwie i dalej jak Pan pisał z tym
> że zamiast bulionu daje rosół z kurczaka, wino półwytrawne czerwone lub
> białe).
>
> Widze że Pan jest zorientowany. Chciałbym trochę urozmaicić risotto
> podstawowe. Dodaje kawałki piersi z kurczaka i czerwoną paprykę. Mam
> pytanie. Czy czerwona papryka nie jest trochę za słodka do risotto? Jakie
> warzywa by Pan widział?
>
> Mam obawy, że lasagne w środku może być chłodne. Co Pan na to?
>
> Pozdrawiam
>
> Tango
>
>
>
Ja nie Pan ino Pani ;-)
Pierwsza prosba tnij troche posty.
Dwa risotto wloskie to mi sie przedewszystkim kojarzy z zielonym
groszkiem ale nie konserwowym tylko swiezym badz mrozonym. Do tego
cukinia, pomidory, papryka jest ok, baklazany, pieczarki, piersi
kurczaka, marchewka, pietruszka moze byc. Dowolnie zonglowane - pycha
ale zawsze groszek.
A co do lasagni, popieram woka, letnia lasagna jest pyszna, jesli nie
chcesz zeby byla zimna w srodku to zagrzej mocniej ale nie podawaj od
razu. Jesli dysponujesz mikrofala to nic prostszego lub nagrzany piekarnik.
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
|