Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia dwa proste przepisy (TUNCZYK) - szybko, zdrowo i bez klopotu Re: Odp: dwa proste przepisy (TUNCZYK) - szybko, zdrowo i bez klopotu

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Odp: dwa proste przepisy (TUNCZYK) - szybko, zdrowo i bez klopotu

« poprzedni post
Data: 2000-03-21 06:45:35
Temat: Re: Odp: dwa proste przepisy (TUNCZYK) - szybko, zdrowo i bez klopotu
Od: "Wladyslaw Los" <w...@t...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki



----------
In article <YcyB4.15140$Ob.475114@news.tpnet.pl>, <b...@t...pl>
wrote:


> U?ytkownik Anna <m...@h...com> w wiadomo?ci do
> grup dyskusyjnych napisa?:3...@h...com...
>>
>> Wladyslaw wrote:
>> > dodajemy przecier i tunczyka, dusimy ok. 10 min.
> Solimy i pieprzymy.
>> > ^^^^^^^^
>> Makaron gotujemy jak zwykle, polewamy sosem, posypujemy
> serem i
>> > pietruszka.
> ^^^^^
>> > Wladyslaw
>>
>> to w ko?cu jest ten ser, czy go nie ma?!?!??Bo "serwis
> makaron" ;)
>> napisa?, ze do morza nigdy ser.....
>> Anna
>>
> Widzisz Aniu, poruszasz bardzo wa?ny problem tego
> nieszczźsnego sera. Do tej pory spotka?em siź tylko w
> Italii z dwoma przypadkami NIE PODAWANIA sera do pierwszych
> talerzy:
> - wszystko co z morza
> - wszystko co z grzybami

Co do sera zapewne macie racje. Sprawdzilem moje wloskie przepisy i
rzeczywiscie przy makaronie z rybami czy owocami morza nie wymieniaja sera.
Dodalem ten ser niejako z rozpedu. Niemniej nie wydaje mi sie zelazna
regula nie dodawanie sera do ryb, gdyz takie przepisy w kuchni wloskiej tez
znalazlem.


> Przepis, który podaje W?adys?aw, jest mi obcy zw?aszcza,
> poniewa? zawiera czosnek, nie spotka?em siź do chwili
> obecnej z przepisem ??cz?cym tu?czyka z czosnkiem,
> natomiast widzia?em sporo wersji tu?czyka pomidorów kapar i
> zielonego pieprzu. Byĺ mo?e cze?ĺ przepisów publikowanych
> poza itali? jest trochź pod publikź umieszczaj?c gdzie siź
> da pieprz/peperoncino/czosnek/parmezan/pecorino ?
> Ryszard

Przepis, ktory podalem znalazlem w kilku ksiazkach, w tym dwie wersje w
Wielkiej kuchni Wloch Antoni Piccinardiego (La grande cucina Italiana.
Tradizioni e ricette delle regioni italiane) -- w kuchni Lacjum (ten ktory
podalem) i kuchni sycylijskiej (bez kaparow, ale wiecej sardeli i biale
wino). Oba z czosnkiem.

Wladyslaw

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
21.03 Michal R. Hoffmann
22.03 b...@t...pl
26.03 Kasia L.
27.03 Wladyslaw Los
28.03 Kasia L.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6