Data: 2006-09-26 17:01:39
Temat: Re: Ogorki i pomidory - co z tymi witaminami
Od: "eM eL" <badbatz99@CUT_THIS_OUThotmail.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <i...@b...com> wrote in message
news:12hil7cod3t3300@corp.supernews.com...
> Sama sobie odpowiem, bo jednak znalazlam. Ogorki zawieraja askorbinoze,
> enzym utleniajacy witamine C. Czy jeszcze inne witaminy tez niszcza, czy
> na tym sie konczy?
Wlasna witamine C tyz niszcza..? Ta "askorbinoza" (googiel trafia 3 -
slownie trzy - razy w slowo askorbinoza po polsku...) dziala jakos magicznie
na witamine C w pomidorach tylko? (pomidory maja 2-3 razy wiecej witaminy C
niz ogorki, ale zawsze...) Pogoglowalem w zrodlach angielskich i ani slowa o
zadnym enzymie.
Poszukaj w Googlach|Grupy dyskusyjne dyskusji na ten temat tutaj w roku
2004 - bylo tego wiecej - chyba nic sie w nauce od tamtych czasow nie
zmienilo :-)
--
><eM eL
|