Data: 2002-10-23 11:34:00
Temat: Re: Omlet - pytanie
Od: "Agnieszka Biernacka" <a...@a...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"rapatang" wrote
> > Hmm, na pewno nie Pani do mnie. Aga jestem ;)
> dziekuje Agatko
Aga od Agnieszki :)
> 1,2 nie trzepiemy bialka
> 3. oparty na ubitym bialku
Dokladnie.
> co to znaczy obracam, czy jak sie domyslam pieczesz taki omlet z 2 stron ?
>
> mnie sie wydawalo ze jesli ma byc wyrosniety to nie mozna go z dwoch stron
> smazyc bo opadnie, no nie rozumiem tego fragmentu
No i tu jest wlasnie problem. Probowalam:
a. odwracac przy pomocy talerza - tak robie naczesciej. Musi juz byc sciety,
zeby nie opadl i trzeba to zrobic delikatnie.
b. sa takie specjalne dwustronne patelnie. Zawsze mi sie podobaly, ale nigdy
nie nabylam. Mozna bym prosto przewrocic omlet.
c. mozna go po podsmazeniu dopiec w piekarniku - tego nie robie, bo od 3 lat
nie mam piekarnika :)
d. jak nie odwracam, to gora jest niedosmazona, ale to moze kwestia
indywidualna ;)
Pozdrawiam
Agnieszka Biernacka
|