Data: 2002-10-23 11:23:54
Temat: Re: Omlet - pytanie
Od: "rapatang" <r...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Hmm, na pewno nie Pani do mnie. Aga jestem ;)
dziekuje Agatko
> Moge opisac co ja robie, a jak to sie ma do Wielkiej
> Kuchni niech zadecyduja specjalisci :)
>
> To na poczatek omlet naturalny.
Taki omlet ma IMHO ponizej centymetra.
>
> Omlet z maka
> Wtedy moze byc grubszy. Ja smaze na patelni na masle, obracajac, bo
> robie grubsze niz naturalne.
> Omlet puchaty
Taki omlet powinien miec 2-3 cm. Ja takie robie na slodko. Generalnie, jak
robie 4 to
> mi zawsze jeden nie wychodzi. Tego zjadam po cichu w kuchni :)))
czyli
gruby
grubszy
najgrubszy
1,2 nie trzepiemy bialka
3. oparty na ubitym bialku
co to znaczy obracam, czy jak sie domyslam pieczesz taki omlet z 2 stron ?
mnie sie wydawalo ze jesli ma byc wyrosniety to nie mozna go z dwoch stron
smazyc bo opadnie, no nie rozumiem tego fragmentu
ale podalas wystarczajaco szczegolow by pracochnia alchemiczna wznowila
produkcje ;-)
--
rapatang
|