Data: 2007-04-10 16:57:43
Temat: Re: Pascha - chwalcie się - komu wyszła we właściwej konsystencji?
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <5...@n...onet.pl>,
"Fiona" <k...@p...onet.pl> wrote:
> Witam po długiej nieobecnosci!
>
> W święta jadłam paschę - cud, miód i orzeszki.
> Jedyny mankament - była... półpłynna.
>
> Czy da się ja zrobić tak, żeby stężała?
> To jest tak pyszne, że muszę kiedyś sama zrobić.
>
> Podejrzenie padło na ser.
> Podobno taki gotowy, mielony, ma dużą zawartosc wody i stąd problem z
> tężeniem
> masy.
>
> Jakiego używacie sera?
>
> Może jakiś sprawdzony przepis podeślecie?
Prawie wszystko co wiem o passze napisałem tu:
<pl.wikipedia.org/wiki/Pascha (kuchnia)>
W tym roku robiłem wg. podanego tam przepisu na paschę na gorąco z
twarogu. Dla próby doprawiłem nieco kardamonem.
Władysław
|