Data: 2007-04-10 17:28:24
Temat: Re: Pascha - chwalcie się - komu wyszła we właściwej konsystencji?
Od: "pina" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Fiona" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:567f.00000046.461bacc2@newsgate.onet.pl...
> Witam po długiej nieobecnosci!
>
> W święta jadłam paschę - cud, miód i orzeszki.
> Jedyny mankament - była... półpłynna.
>
> Czy da się ja zrobić tak, żeby stężała?
> To jest tak pyszne, że muszę kiedyś sama zrobić.
>
> Podejrzenie padło na ser.
> Podobno taki gotowy, mielony, ma dużą zawartosc wody i stąd problem z
tężeniem
> masy.
>
> Jakiego używacie sera?
>
> Może jakiś sprawdzony przepis podeślecie?
>
> Sciskam poświątecznie!
> Kasia aka Fiona
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Ja z mamą dodajemy trochę żelatyny i nie mamy żadnego problemu z płynnością
paschy. Ale nie dodawać jej bezpośrednio do paschy bo się zważy, trzeba
rozrobić ją z odrobiną gotowej już paschy i połączyć z resztą. ;)
|