Data: 2006-07-06 16:17:05
Temat: Re: Pasta jajeczna... Zapytanie...
Od: "czeremcha " <c...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Maciej L. <m...@c...com.pl> napisał(a):
> Prosze poratowac czlowieka teskniacego za starymi zapiekankami i pasta=20
> jajeczna... Moze macie sprawdzony przepis - pewnie chodzi o proporcje,=20
> bo smak czasem byl bliski ale jednak zawsze "czegos" brakowalo.
Jajka + masło /zgoda, margaryna/ + śmietana + musztarda. Proporcji ci nie
zapodam, bo zawsze robiłam na oko. Może to będzie ten smak?
Lubię też pastę twarogowo - jajeczną: kostka twarogu /20-25 dag/, 4
jajka /na twardo/, musztarda /albo troszkę musztardy + sól + pieprz/, drobno
posiekana cebula /niedużo, np. pół małej/ i śmietana /lub jogurt albo
majonez/ do uzyskania odpowiadającej ci konsystencji. Nieźle też się
sprawdza mieszanka do dań z jaj kotanyi albo appetita.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|