Data: 2006-07-06 16:33:38
Temat: Re: Pasta jajeczna... Zapytanie...
Od: "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Maciej L." <m...@c...com.pl> napisał w wiadomości
news:e8j4jr$1d6q$1@news2.ipartners.pl...
Czesc
Nagooglalem sie i znalazlem kilka przepisow na pasty z jajek do chlebka
i bulek. NIestety sprawdzilem chyba ze 6 i zaden nie przypominal tego
starego smaku ze stolowek kolonijno/wczasowo/sanatoryjno/szpitalnych.
Jakies pare lat temu mozna bylo jeszcze na dworcu centralnym kupic bulki
z pastami roznymi a teraz kicha.
Prosze poratowac czlowieka teskniacego za starymi zapiekankami i pasta
jajeczna... Moze macie sprawdzony przepis - pewnie chodzi o proporcje,
bo smak czasem byl bliski ale jednak zawsze "czegos" brakowalo.
==========
Zależy, co to znaczy "ten smak", bo dla wielu osób może to byc coś zupelnie
innego. U mnie w domu: jaja gotowane na twardo, zółty ser, masło, majonez
winiar.
Kupnej nie znam, kolonijnej nie pamiętam.
Pozdrawiam
DJD
|