Data: 2010-12-20 20:56:40
Temat: Re: Pasztet - pytanie techniczne
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-12-20 21:55, medea pisze:
> W dniu 2010-12-20 19:56, Qrczak pisze:
>> Dnia 2010-12-20 19:27, niebożę Szpilka wylazło do ludzi i marudzi:
>>> Czyli, ile potrzeba mięsa na zrobienie pasztetu w 5 foremkach, każda o
>>> wymiarze 22 cm x 9 cm, wysokość 5 cm?
>>> Tak pi razy oko ile tego mięsiwa, bo nigdy pasztetu nie robiłam więc nie
>>> mam odniesienia.
>>
>> Wzięłabym jakoś 1 kg mięsa na formę. Zastrzegam - to rozważania czysto
>> teoretyczne, bowiem sama jeszcze nie paszteciłam.
>
> ??
>
> Może na wszystkie 1kg max 1,5kg mięsa wystarczy IMO. Te foremki to
> raczej małe są, a do pasztetu dodaje się jeszcze coś poza mięsem.
Oczywiście zakładam, że wątróbka to nie jest mięso, a "to oprócz mięsa".
Ewa
|