Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Piers z indyka (pieczona) -Help! Re: Piers z indyka (pieczona) -Help!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Piers z indyka (pieczona) -Help!

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Piers z indyka (pieczona) -Help!
Date: Thu, 28 Mar 2002 18:22:19 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <a7vjei$3cf$1@news.tpi.pl>
References: <2...@i...rzeszow.tpsa.pl>
NNTP-Posting-Host: pc176.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1017336084 3471 213.76.98.176 (28 Mar 2002 17:21:24 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 28 Mar 2002 17:21:24 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: Piers z indyka (pieczona) -Help!
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:102239
Ukryj nagłówki


Użytkownik Tomek-Tw. <t...@b...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:2215F8DAFC95D511837D00C04F82416E014E68E1@inf
2.rzeszow.tpsa.pl...
> Witam
>
> Kupilem piers z indyka (filet) w jednym kawalku, ok 1.8 kg i chcialbym
upiec
> na swiateczny obiad
> Jeszcze nigdy nie pieklem takiego kawalka tylko wieksze czesci (indyk w
> calosci)
>
> Jak upiec aby kawalek nie byl suchy?
>

Trzeba natrzec sola i odstawic do lodowki na kilka godzin. Potem obsmazyc
dokladnie na oliwie lub smalcu (smak lepszy, tylko "niepostepowy"). Pozniej
do rondla, troche wody (pol szklanki) i w piekarnik na 200st.C na pol
godziny. Wylacz piekarnik i niech mieso jeszcze dojdzie przez 10 min. Gdy
bedziesz kroil w plastry (zimne!) i okaze sie, ze troche surowego jest w
srodku, to nieszkodzi, przy podgrzewaniu sie zetnie. Mieso jest suche gdy
jest pieczone za dlugo. Przy podgrzewaniu tez uwazaj, zeby to zrobic szybko,
wtedy nie straci soczystosci. Co do przypraw to sa rozne szkoly, ja uwazam,
ze jedyna przyprawa pasujaca do pieczeni z indyka jest sol. Urozmaicac danie
mozna przez dodatki (vide moj przepis na babke do pieczonej piersi z
indyka), zurawina, borowki, sorowki, duszone pieczarki itp. Aha piers
indycza mozna nadziewac robiac w niej kieszen (chalka, watrobka, natka
pietruszki, sol pieprz)

Agata Solon, naturalna


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
28.03 Joanna Duszczyńska
28.03 Tomek-Tw.
28.03 Ola
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?