Data: 2016-04-01 19:29:25
Temat: Re: Pomysł na dorsza...
Od: Pszemol <P...@P...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Fri, 1 Apr 2016 08:37:05 -0500, Pszemol napisał(a):
>
>> Trybun <C...@j...ru> wrote:
>>> W dniu 2016-03-31 o 17:03, Stokrotka pisze:
>>>>
>>>>
>>>>> Chyba jednak nikt nie wymyślił "nic fajniejszego" niż panierka i
>>>>> patelnia dla ryby.
>>>>
>>>> Zdecydowanie się nie zgadzam. Jest ciężka.
>>>> Pieczona jest ok, albo zapiekana jak po gracku, tylko pracowita jest -
>>>> to wada.
>>>>
>>>
>>> Może i za ciężka, ale gdy weźmiemy pod uwagę same walory smakowe to
>>> chyba smażony (przyrumieniony) w panierce z mąki jest najbardziej
>>> wskazany. Do tego odpowiednie wino i ... niech się chowają te wszystkie
>>> szampany razem z kawiorem wzięte.
>>>
>>
>> Obtaczasz fileta tylko mąką czy czymś więcej?
>
> Filet [nieżyw.]. Z dorsza. Można i całego dorsza [żyw.], a nie tylko filet
> 3-]
Nazistka Gramatyczna! :-)
|