Data: 2010-07-03 10:59:25
Temat: Re: Pomysł na panierowanie
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Piotrek_P" <p...@o...pl> wrote in message news:i0mv7l$g8s$1@news.onet.pl...
> Witam,
>
> Chciał bym zapytać o panierkę, ale bez bułki tartej. Jadłem wiele razy
> eskalopki, a także filet rybny opanierowany tak jakby w jajku z dodatkiem
> ziół i smakowało wyśmienicie. Zastanawiam się jak coś takiego przygotować.
> Na pewno jaja i mąka są potrzebne, ale nie wiem w jakiej kolejności trzeba
> panierować, żeby nie wyszła jakaś breja.
>
> Pozdrawiam
> Piotrek
Mięso / ryby osuszyć serwetką lub ręcznikiem papierowym, obtoczyć w
mące, następnie w jajku i dopiero w panierce. Niektórzy mając mało produktów
podwójnie obtaczają w jajku i mące dokonujac "cudownego rozmnożenia".
|