Data: 2003-01-27 12:44:43
Temat: Re: Porazka taka, ze az strach...
Od: "Kruszynka" <l...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"walkie!" <w...@w...net.pl> wrote in message
> Na maselku szkle cebulke, czosnek dodaje tez ale malo.
> Potem dodaje ociupinke wody, tak zeby cebulka sie poddusila. Potem
> mieszam to ze smietana badz jogurtem naturalnym (ostatnio mam fiola na
> smietane, aha lepiej skrecic gaz do minimum i energicznie mieszac zeby
> sie kluski nie porobily). Potem to ma chwilke bulgotac i czas na
> przyprawianie. Ja uzywam Curry Kamisa, dodaje jej lyzeczke, wiecej
> sprawia ze potrawa robi sie gorzka, dodaje jeszcze ciut pieprzu bialego
> oraz kajenskiego a zeby nabralo kolorku to kurkumy troszku.
Dzieki serdeczne. To mialo byc wlasnie z mysla o kurzeciu, ktore sie
smakowicie dopiekalo i dusilo we wlasnym sosiku (to znaczy to byly
skrzydelka z kurzecia). W rezultacie zuzylam sosik z kuraka do tego ryzu,
no, ale mialo byc inaczej :-)))
Kruszynka
--
"Primum non stresere..."
|