Data: 2007-07-03 21:33:54
Temat: Re: Poutine
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le mardi 3 juillet 2007 ŕ 19:27:22, dans
<2...@l...localdomain> vous écriviez :
> http://en.wikipedia.org/wiki/Poutine
> Tylko gdzie można dostać, czym zastąpić tzw. "cheese curds"? No i "brown
> sauce" to jaki to?
Cheese curd co cos w rodzaju "twarozka babuni" z mlodego cheddara, jak
sadze ? :)
Z tego co zobaczylam na sieci z tego facynujacego dania, "la sauce
brune" najczesciej jest robiony z zdeglasowania patelni (po smazeniu
miesa)... herbata. Z torebki.
Jak Québec, to Québec. No i "poutine" to legenda kulinarna :)
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
|