Data: 2007-07-03 21:33:39
Temat: Re: Poutine
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Ewa (siostra Ani) N. wrote:
>> http://en.wikipedia.org/wiki/Poutine
>> Tylko gdzie można dostać, czym zastąpić tzw. "cheese curds"? No i
>> "brown sauce" to jaki to?
> Cheese curd co cos w rodzaju "twarozka babuni" z mlodego cheddara, jak
> sadze ? :)
No właśnie chyba nie do końca jest to twarożek ("cottage cheese"?).
> Z tego co zobaczylam na sieci z tego facynujacego dania, "la sauce
> brune" najczesciej jest robiony z zdeglasowania patelni (po smazeniu
> miesa)... herbata. Z torebki.
> Jak Québec, to Québec. No i "poutine" to legenda kulinarna :)
I tak muszę to zjeść. :P Czasami tak mam.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|