Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Powidla, wreszczcie Re: Powidla, wreszczcie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Powidla, wreszczcie

« poprzedni post
From: "DanaB" <d...@n...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <3...@w...net>
Subject: Re: Powidla, wreszczcie
Date: Thu, 27 Sep 2001 08:21:27 +0200
Lines: 28
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: dana.netgate.com.pl
Message-ID: <3bb2c67e$1@news.vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 1001571966 dana.netgate.com.pl (27 Sep 2001 08:26:06 +0200)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:71645
Ukryj nagłówki


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@w...net> napisał w wiadomości
news:3BB280BD.D4585728@west.net...
> Juz sie martwilam, ze nie bede mogla zrobic powidel w tym roku, bo w
> zadnym sklepie nie moglam dostac wegierek.
> Ale dzis kupilam wreszcie sliwki wegierki. No, niby wegierki, a niby
> nie. Smak, ksztalt i kolor ten sam, tylko ogromne, jak pomidory. Na
> kilogram wchodzi 9 owocow (zrobilam z 5 kilo, bylo 45 owocow). Nie
> naobiera sie przy nich czlowiek zupelnie. W piec minut wszystkie pestki
> mialam wybrane, zasypalam cukrem i stoja w piecu, gdzie w dosc niskiej
> temperaturze spedza nastepne kilka godzin. Nie pamietam, czy bede
> musiala dosmazac na koniec, ale zdam raport, jak skoncze sie z nimi
> bawic. O ile pamietam z zeszlego roku, metoda piecowa jest o tyle dobra,
> ze sie nie przypalaja.
>
> Czy w Polsce tez sa takie mega-wegierki?
>
> Magdalena Bassett

Wlasnie wczoraj wieczorem zapakowalam do sloikow kolejna partie powidel
sliwkowych. Dzisiaj jade po resztki, ale to zwykle wegierki. Nie bywalam
ostatnio w duzych miastach, do Klodzka nikt nie przywozi tak duzych sliwek,
nawet renklod. Pokazaly sie za to dlugo nie ogladane antonowki i szare
renety.
DanaB
www.kuchnia.com.pl


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
27.09 fghfgh
27.09 Klient - rzeczoznawcyap - info
28.09 kw
28.09 Magdalena Bassett
28.09 j...@p...net
29.09 Magdalena Bassett
29.09 Art@(noSpAm)icbleu.org (Art(Gruby))
29.09 Lilibell555
29.09 Krysia Thompson
29.09 Magdalena Bassett
29.09 Art@(noSpAm)icbleu.org (Art(Gruby))
29.09 Krysia Thompson
29.09 Art@(noSpAm)icbleu.org (Art(Gruby))
30.09 Lilibell555
05.10 Aleksander Kłosiewicz
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6