Data: 2011-10-06 22:54:23
Temat: Re: Prażuchy :-)
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 6 Oct 2011 20:44:53 +0200, Ikselka napisał(a):
> Dnia Thu, 6 Oct 2011 15:45:44 +0200, Ikselka napisał(a):
>
>> Było o tym niedawno w grupie, dlatego podesłałam link. Cieszę się, ze
>> trafiłam w sam czas i Ci się przyda :-)
>>
>>
>> --
>> XL jutro z prażuchami
>
> A tam jutro! Właśnie zeżarliśmy z MŚK co do okruszka,
Rzeczywiście, nie mieszałam po wsypaniu mąki, ale po ugotowaniu potrawy i
zdjęciu pokrywki okazało się, że część mąki na wierzchu nadal nie
przesiąkła wodą, więc po prostu wymieszałam wszystko tłuczkiem do
ziemniaków i na chwile postawiłam znowu na ogniu - słabiutkim. Kilka razy
przemieszałam łyżką podczas ogrzewania i gotowe. Nabiuerając masę inną
natłuszczaną za każdym razem łyżką nakładałam porcyjki na rozgrzany olej z
cebulką na patelni - podsmażyłam na rumiano w obu stron i gotowe.
Stwierdzam, że oprócz wersji light z maślanką idealnie będzie pasować to
danie do gulaszu wołowego i wszelkich tego rodzaju potraw.
--
XL
Tak, Wildstein ma rację. Głosuję na PiS!
|