Data: 2005-11-10 15:54:15
Temat: Re: Proble ze schabem...
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Poziomka" <p...@o...pl> wrote in message news:dkvpeh$12b$1@nemesis.news.tpi.pl...
> nie wiem jak to jest ale za kazdym razem jak pieke schab to wychodzi mi za
> suchy...
> Jak piec aby byl na koniec soczysty? Trzeba go przed pieczeniem jakos
> marynowac?
(...)
> Ja juz nie wiem o co chodzi... pieklam w piekarniku gazowym ok. 4-5godz na
> malym ogniu
Sprobuj tak:
Zamarynuj w czym chcesz, natrzyj czym chcesz (ale sola i pieprzem to raczej tak),
naszpikuj czosnkiem albo nie - Twoja wola. Daj postac w lodowce pare godzin. Obsmaz
ze wszystkich stron na ciemo zloto-brazowo na duzej patelni. Wloz do *rozgrzanego*
piecyka 220 C (tak, ma byc goracy!) Nakryj folia aluminiowa i piecz 8-10 minut po
czym obroc i piecz nastepne 8-10 minut, rozniez nakryty folia. Wyjmij z piekarnika
i daj postac pod przykryciem 10-25 minut przed podaniem. Stosujac ww metode schabik
jest miekki, soczysty i lekko rozowy w samym srodku.
--
><eM eL><
|