Data: 2015-02-22 19:19:55
Temat: Re: Próbował ktoś piec tradycyjne, włoskie, puszyste bagietki?
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 22 Feb 2015 18:30:47 +0100, Wiesiaczek napisał(a):
> W dniu 22.02.2015 o 18:03, Pszemol pisze:
>> "krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
>> news:54e9c180$0$16165$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>>> Jak najbardziej przeszkadza, choćby z powodu tego coraz trudniej
>>>>>> dostać w sklepach produkty do przyrządzanie typowo polskich potraw.
>>>>>
>>>>> Wymień proszę 3 przykłady takich produktów... ciekawie piszesz.
>>>>
>>>> To ja poproszę o 3 przetworzone produkty bez dodatku jankeskiej soi.
>>>
>>> i kukurydzy w jakiejkolwiek postaci
>>
>> Hm... teraz sie pogubiłem. Kukurydza też jest zła? Czemu?
>
> Bo jest GMO.
Nie tylko to, a nawet niekonieczne to. Kukurydza jest be, bo jest STARA
oraz wciskana na siłę. Amerykanie swoje uprawy kukurydzy traktują jako
element polityczny i strategiczny, dlatego dopłacają do nich swoim
farmerom, utrzymujac stałe ogromne jej zapasy - które trzeba z kolei w
sposób ciągły wymieniać na świeże. W USA jest także sunsydiowanma produkcja
bioetanolu z kukurydzy.
A komu stare ziarno wciskać? - Europejczykom, oczywiście. Dlatego jest ona
u nas we wszystkim, gdzie tylko można. Zresztą u Amerykanow też - po nich
już to od dawna widać, wyglądają jak tuczniki.
--
XL
"Spójrzmy tylko na królestwo nasze, jedno z pierwszych w Europie, spójrzmy
na jego siły i środki obronne, na jego dostatki, bogactwa, na wszystko, co
ludziom jest potrzebne. Czegóż nam brakuje? Oto rządu silnego i ustalonego
ładu prawnego, a wtedy wszystko będziemy mieli i stać będziemy silni i
pewni siebie.
Jan Zamoyski, fragment przemówienia sejmowego z 1575.
|