Data: 2003-12-05 17:15:04
Temat: Re: Przechowywanie bigosu
Od: "Maciej L." <m...@c...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2003-12-04 15:27, Użytkownik Monika Zarczuk napisał :
> Witajcie!
> Może już ten temat się pojawił, ale liczę na jakieś nowe doświadczenia.
> Otóż wielokrotnie zastanawiałam się, jak przechować bigos, żeby jak
> najdłużej zachował zdolność poddania się konsumpcji.
Ja zawsze pakuje ciepły, ale nie goracy do sloikow 1-1.5l zakrecany
malymi zakretkami. Potem pasteryzacja jak w przypadku kompotow i do
piwnicy (chlod). Jest dobry i po pol roku.
--
Maciej Lewczuk
Redakcja CD-Action / Sukiennice 6 (3 piętro)
50-107 Wrocław / www.cdaction.com.pl
tel. (0 71) 343 61 67 w. 108, faks (0 71) 341 99 11
|