Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Przepis na gulasz Re: Przepis na gulasz

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Przepis na gulasz

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!pingwin.aster.pl!n
ews.task.gda.pl!newsfeed00.sul.t-online.de!t-online.de!news.glorb.com!postnews.
google.com!z41g2000yqz.googlegroups.com!not-for-mail
From: Olleo <o...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Przepis na gulasz
Date: Sat, 31 Oct 2009 10:40:08 -0700 (PDT)
Organization: http://groups.google.com
Lines: 23
Message-ID: <b...@z...googlegroups.com>
References: <b...@j...googlegroups.com>
<4...@z...googlegroups.com>
<c...@m...googlegroups.com>
<2...@k...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: 78.8.139.44
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1257010808 11021 127.0.0.1 (31 Oct 2009 17:40:08 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Sat, 31 Oct 2009 17:40:08 +0000 (UTC)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: z41g2000yqz.googlegroups.com; posting-host=78.8.139.44;
posting-account=_cPeZgoAAABxIYtWu_yxnQI8VXgpabE5
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Opera/9.80 (Windows NT 5.1; U; pl) Presto/2.2.15
Version/10.01,gzip(gfe),gzip(gfe)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:325078
Ukryj nagłówki

> Po ugotowaniu, kiedy już zmiękła.

Ok, gulasz gotowy. Sos wyszedl super. 1.5kg miesa, 1.5kg cebuli, 0.5kg
papryki, pomidory z puszki, papryczka ostra..

Podsmazylem najpierw na oleju (olej goracy, kuchnia cala zapryskana)
mieso obtoczone lekko w mace, wrzucilem do wody, w ktorej wczesniej
gotowalem pare warzyw. To sie z pol godziny pogotowalo na srednim
ogniu zanim skonczylem smazyc wszystko mieso - 1.5kg to nie w kij
dmuchal w koncu. Potem zmniejszylem ogien do min. i zaczalem zabawe z
cebula, papryka, pomidorami itd. W tym czasie mieso (nie wiem, czy za
krotko bylo smazone, czy co) jakby puscilo zelatyne, bo sie sam sos
zrobil, jak w zwyklym miesie z sosem, nawet nie trzeba bylo smietana
zabielac. Dorzucilem potem wszystko i w sumie dusilo sie w sosie ponad
3h.

Mieso jest w miare miekkie - wlokna nie przeszkadzaja, twarde nie
jest. Ale tez sie w ustach nie rozplywa, nie rozpada sie.

Co zrobilem zle?
--
Olleo

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?