Data: 2004-04-07 08:41:23
Temat: Re: Przepis na pasche/ambrozje (cd)
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 7 Apr 2004 10:33:27 +0200, Waćpanna lub Waćpan *sp6mlz*, w
wiadomości news:<c50ed2$ipd$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:
>> jak Wielkanoc po rosyjsku. Oczywiście można ją nazwać inaczej i jeść w
>> świątek i piątek, "bo taka smaczna, lepsza nawet od sernika", ale dla
>> mnie jest to coś takiego jakby murzyni w Afryce zobaczywszy u białych
>> choinkę stawiali ją w środku lata, bo taka ładna.
> Jak zwykle przesadzasz... Czy Ty _nawet_ jedzeniem nie potrafisz sie
> cieszyc? BTW - wiesz, ze niektorzy sa uwolnieni od wierzen religijnych
> i spokojnie robia sobie kutie w srodku lata na ten przyklad?
> Tylko dlatego, ze smaczna?
Ale wtedy traci to swoją świąteczność. Brak tej tradycji, brak czekania na
daną potrawę... dla mnie potrawa wtedy powszednieje i ciut przestaje mi
nawet smakować.
Ale wszystko zależy od gustu i podejścia.
Mogę sernik piec przez cały rok, ale mazurka tylko na Wielkanoc.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
http://pyrypy.poznan4u.com.pl/pyrypy.php?state=showu
ser&userid=39040
|