Data: 2005-11-23 11:57:30
Temat: Re: Przerabiamy kopytka
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Magdalena Bassett" <n...@b...com> schrieb im Newsbeitrag
news:4383A82D.6070607@bluemoonlavender.com...
> Kopytka, niby takie proste, zwykle danie, a jednak mozna je urozmaicic.
>
> Czy robicie kopytka tak samo, jak mama, babcia, itd, czy macie swoje nowe
> sposoby? Od czasu, gdy nauczylam sie robic gnocci (czyt, niokki - ciekawe, czy
> polskie slowo gnioty od tego pochodzi), to calkiem inaczej patrze sie na
> kopytka. W dzisiejszym wariancie polacze ciasto ptysiowe z ziemniakami, i po
> ugotowaniu podam z szalwia smazona w masle. Poprzednio dodawalam ubite
> bialko, i tez byly bardziej puszyste. A wy jak urozmaicacie kopytka?
>
> MB
Dodaje troche maki ziemniaczanej, przez co kopytka sa pulchniejsze.
Ilona
|