Data: 2001-10-01 06:50:57
Temat: Re: Przyprawiona wolowina na surowo
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
Pokaż wszystkie nagłówki
{Wilma} <w...@o...pl> wrote:
> Użytkownik "Bożena" <b...@s...pw.edu.pl> napisa" w wiadomości
> news:9p90qb$4tu$1@sunsite.icm.edu.pl...
> : Tak, ale to nie byl tatar. Mieso nie bylo mielone, to byly plasterki
> : ukrojone z calego kawalka, dlatego zadalam pytanie, bo pewnie jakos inaczej
> : przyprawia sie kawalek, a inaczej tatara.
>
> - No to rzeczywiscie nowinka. Napewno bylo jakos odpowiednio "peklowane".
> Az Ci zazdroszcze ... no bo wiesz ... ja ze slodyczy to tylko miecho lubie
> ;o))
Nie, bylo to zapewne carpaccio. Wspolczesna wloska potrawa typu
restauracyjnego. Robi sie ja z wysokiej jakosci poledwicy, lekko
zamrozonej, by dala sie pokrajac w cienkie jak papier plasterki.
Doprawia winegretem. Osobiscie wole tatara.
Wladyslaw
|