Data: 2014-01-02 20:37:56
Temat: Re: Przysmaki sylwestrowe.
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-01-02 19:28, Qrczak pisze:
>
> Wiem, wiem, są raczej suche i zbite w sobie. No ale zwykle jada się z
> sosem i żurawiną, one dają "mokrość" daniu.
> A Ewa chciała soczyste.
No ale też nie popadajmy w przesadę. Te "moje" z chudego udźca wyszły
naprawdę suche, pewnie takie jak lubisz (o czym piszesz poniżej).
Jak już wspomniałam, wystarczyło im podgrzanie na parze, żeby były
zbliżone do "mojego" ideału. Musiałabym jeszcze dopracować przyprawy,
trochę gałki muszkatołowej można by dodać, i właśnie jakiegoś arabskiego
posmaku.
> Klopsiki najbardziej lubię w wersji arabiańszczańskiej. Bez buły, bez
> mleka, cebuli minimalnie. Za to dużo czosnku, kolendry i innego
> zielska przyprawowego.
U mnie zielsko musiałoby być niezauważalne, hi hi. Choć osobiście
uwielbiam do mielonego dużą ilość siekanej pietruszki.
Ewa
|