Data: 2003-08-22 09:07:55
Temat: Re: Przyswajanie białka
Od: "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Chaciur" <gchat@na wirtualnej polsce.pl> napisał w wiadomości
news:bi4dg0$2se$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> TRY | THR | ISO | LEU | LYS | MET+CYS | PHE+TYR | VAL
>
> Ideał 11 35 42 70 51 26
73 48
>
> soja 13 49 44 74 61 27
83 46
> fasola azuki 10 34 49 84 75 20
83 51
> ziemniak 16 36 40 59 60 29
81 56
> mleko ludzkie 16 48 57 97 70 40
101 53
> mleko krowie 14 45 60 97 79 34
96 66
> jajka 16 49 62 87 67 56
97 72
> ryż 11 44 39 72 39 44
94 61
> pszenica 12 29 53 78 25 30
101 49
> owies 13 35 42 83 45 57
84 61
>
>
> TRY | THR | ISO | LEU | LYS | MET+CYS | PHE+TYR | VAL
>
> Ideał 11 35 42 70 51 26 73 48
>
> soja 13 49 44 74 61 27 83 46
> fasola azuki 10 34 49 84 75 20 83 51
> ziemniak 16 36 40 59 60 29 81 56
> mleko ludzkie 16 48 57 97 70 40 101 53
> mleko krowie 14 45 60 97 79 34 96 66
> jajka 16 49 62 87 67 56 97 72
> ryż 11 44 39 72 39 44 94 61
> pszenica 12 29 53 78 25 30 101 49
> owies 13 35 42 83 45 57 84 61
>
> pozdrawiam Chaciur
>
>
>
>
Czy wiadome ci jest coś o przyswajalności białka ???? roślinnego i
zwierzecego , a nie tylko tabelka ze składem ;)))))
Slawek
|