Data: 2003-08-22 09:06:31
Temat: Re: Przyswajanie białka
Od: "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah>
Pokaż wszystkie nagłówki
daniel figlarz w wiadomości news:bi4meo$9bj$1@inews.gazeta.pl pisze:
>>> Pełną i najlepszą, bo uważana za wrzozec, paleta aminokwasów
>>> dysponuje tylko i wyłącznie żółtko jaja kurzego i to w dodatku
>>> wiejskiego.
>>
>> Wg jakich badan czy analiz? Poprosze o konkretne zrodlo.
>
> Najprościej:"Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za
> międzynarodowy wzorzec....". Słowa te cytuję za prof.dr hab. Tadeuszem
> Trziszką, który jest Kierownikiem Katedry Produkcji Żywności
> Pochodzenia Zwierzęcego Akademii Rolniczej we Wrocławiu
No i ok. A teraz postaraj sie zglebic roznice miedzy zoltkiem jaja, a jajem
calym.
|