Data: 2003-08-22 10:04:49
Temat: Re: Przyswajanie białka
Od: "slawek" <slawekopty(usun)@gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Marcin 'Cooler' Kuliński" <m...@p...gazeta.blah> napisał
w wiadomości news:bi4mhm$9k9$1@inews.gazeta.pl...
> daniel figlarz w wiadomości news:bi4meo$9bj$1@inews.gazeta.pl pisze:
>
> >>> Pełną i najlepszą, bo uważana za wrzozec, paleta aminokwasów
> >>> dysponuje tylko i wyłącznie żółtko jaja kurzego i to w dodatku
> >>> wiejskiego.
> >>
> >> Wg jakich badan czy analiz? Poprosze o konkretne zrodlo.
> >
> > Najprościej:"Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za
> > międzynarodowy wzorzec....". Słowa te cytuję za prof.dr hab. Tadeuszem
> > Trziszką, który jest Kierownikiem Katedry Produkcji Żywności
> > Pochodzenia Zwierzęcego Akademii Rolniczej we Wrocławiu
>
> No i ok. A teraz postaraj sie zglebic roznice miedzy zoltkiem jaja, a
jajem
> calym.
>
>
Nic prostszego wystarczy to zrobić organoleptycznie ;))) a tak poważnie to
w zółtku jest tyle różnych substancji dodatkowych że jeszcze długo
wszystkich nie poznamy , a warto je zjadac , nie ma tego w "białku" z jajka
natomiast żółtko zawiera wszystko co mozliwe ,
Slawek
|