Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Puszysta marchewkowa Re: Puszysta marchewkowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Puszysta marchewkowa

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!fu-berlin.de!uni-berlin.de!not-for-mail
From: Waldemar <w...@z...fu-berlin.de>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Puszysta marchewkowa
Date: Mon, 30 Mar 2015 14:36:15 +0200
Organization: Freie Universitaet Berlin
Lines: 18
Message-ID: <c...@m...uni-berlin.de>
References: <55193cda$0$2196$65785112@news.neostrada.pl>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=utf-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.uni-berlin.de
DUQ8YdbCb+eqSt4lvBUwQg90hO0SUvypMrgHPdZkdIofa/5vV9re/fszpW
Cancel-Lock: sha1:Y1c9jWusewTaYYbPmVFUQizQXhc=
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:31.0) Gecko/20100101 Thunderbird/31.5.0
In-Reply-To: <55193cda$0$2196$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:363413
Ukryj nagłówki

Am 30.03.2015 um 14:08 schrieb FEniks:
> Parę dni temu jadłam w restauracji zupę marchewkową. Była dość nietypowa
> głównie ze względu na konsystencję, albowiem, nie była zwykłą
> zupą-kremem, a była wręcz puszysta. Mam ochotę taką sama zrobić. O ile
> przyprawy udało mi się zidentyfikować, to zastanawiam się, jak uzyskać
> ową puszystość. Czy możliwe jest, że dodali do niej bitą śmietanę? Czy
> może po prostu napowietrzyli ją miksując odpowiednimi końcówkami? Jakieś
> pomysły?
> Kto nie lubi zup kremów, nie musi się w tym wątku wypowiadać.

nie znam stopnia puszystości tej supy, którą jadłaś, ale jak robię
marchewkową lub dyniową zupę, to daję albo śmietanę (do marchewkowej),
albo mleko kokosowe (do jednej lub drugiej) i jest ona już dość gęsta.
Po potraktowaniu normalnym blenderem ręcznym jest kremowa.
Najważniejsze, by nie było za dużo płynu.

Waldek

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
30.03 Pszemol
30.03 FEniks
31.03 Stokrotka
31.03 Waldemar
31.03 FEniks
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?