Data: 2017-03-16 23:47:13
Temat: Re: Pyszny sos do salaty
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
> W dniu 2017-03-16 o 23:27, XL pisze:
>> Animka <a...@t...wp.pl> wrote:
>>> W dniu 2017-03-16 o 11:23, XL pisze:
>>>> Jarosław Sokołowski <j...@l...waw.pl> wrote:
>>>>> Budzik napisał:
>>>>>
>>>>>>> Ostatnio sałaty już ze 3 m-ce nie kupowałam, bo podobno w jakiejś byly
>>>>>>> bakterie coli no i naszprycowana chemikaliami i w zasadzie bez sałaty
>>>>>>> mogę się obejść
>>>>>> Jakies zródło?
>>>>> To nie źródło, to w sąsiedztwie ogródka mogło szambo wylać.
>>>>>
>>>> Niekoniecznie aż szambo, niekoniecznie w sąsiedztwie - wystarczy że
>>>> pracownik rąk nie umył.
>>>> http://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,sm
iertelne-zatrucie-bakteria-e-coli,artykul,1722054.ht
ml
>>>>
>>> I tak kupuje sie sałatę brudną i w domu trzeba umyć. Jednak jak sałata
>>> jest już przesiaknięta tym g-wnem to i porządne mycie pod kranem nic nie
>>> pomoże.
>>> Najwięcej podobno zarazków coli bylo w salatach zafoliowanych.
>>>
>>>
>> O tym właśnie jest w artykule.
>>
> Tak się sklada, że jakoś tego spod linka przedtem nie przeczytałam, ale
> dawniej czytałam parę artykułów na ten temat.
>
>
No i - niestety teraz prawie wszystkie liściaste warzywa są zafoliowane,
nawet te niepokrojone. Idealna wylęgarnia g...na. W artykule opisano
mechanizm tego, jak również wnikanie bakterii do wnętrza liści, przez co
wszelkie mycie tego traci sens. Nie kupować i tyle. Masz rację.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche.
|