Data: 2017-06-15 21:08:51
Temat: Re: Rabarbar do ciasta.
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Na zimę i na bieżąco. Prosty trik - pokroić w dwucentymetrowe kawałki (bez
> obierania) i zasypać cukrem, lekko wymieszać, posypać cukrem powierzchnię.
> Przykryć, zostawić na kilka godzin, od czasu do czasu wymieszać.
> Odcedzić, wymieszać z dwiema łyżeczkami budyniu waniliowego
w proszku
- przed samym
> dodaniem do ciasta.
> Sok używać do picia z wodą gazowaną, jest przepyszny. Można go
> pasteryzować. Można tez nadmiar rabarbaru zapasteryzować w tym soku do
> ciast na zimę. Jest super.
>
>
J.w.
--
XL "Ogródek, figi, trochę sera - a do tego trzech lub czterech
przyjaciół. Oto luksus według Epikura." F. Nietzsche
|