Data: 2017-06-15 21:36:59
Temat: Re: Rabarbar do ciasta.
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .06.2017 o 21:20 Animka <a...@t...wp.pl> pisze:
> W dniu 2017-06-15 o 21:08, Ikselka pisze:
>> Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>>> Na zimę i na bieżąco. Prosty trik - pokroić w dwucentymetrowe kawałki
>>> (bez
>>> obierania) i zasypać cukrem, lekko wymieszać, posypać cukrem
>>> powierzchnię.
>>> Przykryć, zostawić na kilka godzin, od czasu do czasu wymieszać.
>>> Odcedzić, wymieszać z dwiema łyżeczkami budyniu waniliowego
>>
>> w proszku
>>
>> - przed samym
>>> dodaniem do ciasta.
>>> Sok używać do picia z wodą gazowaną, jest przepyszny. Można go
>>> pasteryzować. Można tez nadmiar rabarbaru zapasteryzować w tym soku do
>>> ciast na zimę. Jest super.
>>>
>>>
>>
>> J.w.
>
> W jakim celu po 3 razy na to samo odpowiadasz, a nawet na swoje własne
> posty.
> Przecież i tak Cię wszyscy widzą.
>
Będą kolejne posty, musi doprecyzować przepis.
"z 2 łyżeczkami budyniu waniliowego" - rozumiem, że na jedną Ikselkę?
A może na kilogram rabarbaru? Albo na dwie tony rabarbaru?
Albo na jedną blachę ciasta?
Jak myślicie?
--
Trefniś
|