Data: 2014-11-12 18:22:28
Temat: Re: Ratunku, wegańska uczta
Od: bbjk <a...@b...cc>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-11-12 17:33, Waldemar pisze:
> Brzmi smakowicie!!! Napewno zrobię.
> Tak dla informacji, jakby ktoś nie wiedział. Zresztą sam nie wiedziałem,
> ale mnie poinformowano, sprawdziłem i działa:
> Jak robię wywar z włoszczyzny, to daję do gara wszystko, znaczy też
> (albo przede wszystkim obierki) od selera, pietruszki, marchewki i też
> cebuli. Oczywiście wszystko wyszorowane przed gotowaniem. Oszczędzasz
> dużo warzyw i wywar jest lepszy, a łupiny cebuli też dodają smaku i
> koloru. Zdziwiło mnie to, ale wypróbowałem i działa ;-)
Cebulę w łupinach i por dobrze jest podpiec w piekarniku, na blasze, czy
przypalić żywym ogniem przed wrzuceniem do wywaru.
Miło mi, ze spróbujesz, nie pożałujesz :)
--
B.
|