Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!not-for-mail
From: Marcin Helinski <h...@m...poznan.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: `Re: Babka ananasowa
Date: Tue, 13 Feb 2001 10:42:49 +0100
Organization: POZMAN - http://www.man.poznan.pl/
Lines: 21
Message-ID: <3...@m...poznan.pl>
References: <96auvn$anb$3@korweta.task.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: aster.man.poznan.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: sunflower.man.poznan.pl 982057119 19079 150.254.170.123 (13 Feb 2001
09:38:39 GMT)
X-Complaints-To: t...@m...poznan.pl
NNTP-Posting-Date: 13 Feb 2001 09:38:39 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.75 [en] (WinNT; U)
X-Accept-Language: en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:43810
Ukryj nagłówki
Asiunia wrote:
>
> W sobote postanowilam popisac sie swoim talentem kul. i zabralam sie za
> babke. A coby bylo pyszniejsze postanowilam dodac 2 jaja extra. Baba urosla,
> wszystko bylo OK, do czasu jak wyszlam na kilka doslownie min. z kuchni, po
> powrocie zastalam pomarszczony, twardy gniot, baba opadla. Pytam sie,
> dlaczego? Czyzby te 2 jaja extra maczaly w tym palce? Moja mama uratowala
> sytuacje, twierdzac ze ona uwielbia zakalce, inaczej baba mogla posluzyc za
> narzedzie zbrodni, nie wiem czy mozna by ja zaliczyc do bialej broni, ale
> napewno bylaby twardsza i skuteczniejsza od kamienia. Blagam, jezeli ktos
> wyprobowal ten przepis bardzo prosze o info, czy to ja mam takiego pecha,
> czy moze przepis byl niepelny lub niedorobiony?
No coz, moja zona i mama czesto robia te babke. Prawie zawsze sie udaje
(moze byc zakalec, ale lekki i miejscowy). Moze rzeczywiscie te jaja
"maczaly w tym palce" jak powiedzialas. Sama babka ma w sobie duzo
wilogci ze wzgledu na sok. Nie wiem co poradzic. Moge spytac zone o
jakies sztuczki, ktorych nauczyla sie w czasie kolejnych doswiadczen.
pozdrawiam
Marcin
|