Data: 2001-02-13 09:42:49
Temat: Re: `Re: Babka ananasowa
Od: Marcin Helinski <h...@m...poznan.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Asiunia wrote:
>
> W sobote postanowilam popisac sie swoim talentem kul. i zabralam sie za
> babke. A coby bylo pyszniejsze postanowilam dodac 2 jaja extra. Baba urosla,
> wszystko bylo OK, do czasu jak wyszlam na kilka doslownie min. z kuchni, po
> powrocie zastalam pomarszczony, twardy gniot, baba opadla. Pytam sie,
> dlaczego? Czyzby te 2 jaja extra maczaly w tym palce? Moja mama uratowala
> sytuacje, twierdzac ze ona uwielbia zakalce, inaczej baba mogla posluzyc za
> narzedzie zbrodni, nie wiem czy mozna by ja zaliczyc do bialej broni, ale
> napewno bylaby twardsza i skuteczniejsza od kamienia. Blagam, jezeli ktos
> wyprobowal ten przepis bardzo prosze o info, czy to ja mam takiego pecha,
> czy moze przepis byl niepelny lub niedorobiony?
No coz, moja zona i mama czesto robia te babke. Prawie zawsze sie udaje
(moze byc zakalec, ale lekki i miejscowy). Moze rzeczywiscie te jaja
"maczaly w tym palce" jak powiedzialas. Sama babka ma w sobie duzo
wilogci ze wzgledu na sok. Nie wiem co poradzic. Moge spytac zone o
jakies sztuczki, ktorych nauczyla sie w czasie kolejnych doswiadczen.
pozdrawiam
Marcin
|