Data: 2001-10-21 13:22:30
Temat: Re: Re: Czemu Kuroń zdurniał???!!!!
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Konrad Brywczyński" <b...@w...pdi.net> napisał w wiadomości
news:9quae0.3vu98kp.1@Konrad.Brywczynski...
> "Kasia L." <l...@p...onet.pl> wrote in message
news:9qttbs$3hk$1@news.tpi.pl...
> Wygląda smakowicie, jednak faktem jest, że mięso jako takie nie
przechodzi
> smakiem oliwy podczas obróbki cieplnej - oliwa staje się dodatkiem.
Masz rację, ale ja przywołałam bisteccę odnosząc się do zdania, że
"befsztyk ma smakować wołem a nie oliwą" bo w tym właśnie przypadku ,
bistecca alla fiorentina, te dwa smaki są ze sobą ściśle związane.
Oczywiście smak mięsa smażonego na oliwie a polanego oliwą już po- to też
dwa różne doznania:)
Pozdrowienia
Kasia L.
|